Blog

De meest hippe beach clubs van Nederland

De zomer staat voor de deur, en met de zomer zouden we natuurlijk allemaal het liefste aan het strand van Ibiza liggen. Helaas is dat niet altijd even gemakkelijk, maar we hebben in Nederland ook meer dan genoeg mogelijkheden om van zon, zee en strand te genieten. Op slechts korte treinreizen van Amsterdam of zo’n beetje iedere andere stad in Nederland kan je de hipste, leukste, gezelligste en meest zomerse beach clubs vinden. Graaf ook je tenen in het zand en geniet van spectaculaire zonsondergangen terwijl je geniet van een heerlijk koel drankje met deze hippe beach clubs in Nederland!

1.Timboektoe, Wijk aan Zee

Timboektoe is een strandbar waar je je direct voelt alsof je op een of ander surfers strand terecht bent gekomen. De surfers lopen hier relaxt rond of spelen beachvolleybal op het strand terwijl jij met je drankje in je hand geniet van een prachtige zonsondergang. Het eten is van hoge kwaliteit en ook nog eens duurzaam verkregen.

2.Elements Beach, ’s Gravenzande

Voor iedereen die zich even helemaal terug wil wanen in de jaren ’60, is Elements Beach een absolute aanrader. Naast het feit dat deze hele bar er retro en hippie-achtig uitziet, met ruwe houten stoelen en tafels en gekleurde kussens en Oosters uitziende parasols, is het hele restaurant ook nog eens fairtrade en biologisch. Ze organiseren yoga lessen op het strand, en omdat het een rustig strand is kan je hier genieten van kitesurfers die hun trucjes doen. Het is net alsof je in Bali bent!3.

3.Blijburg, Amsterdam

Ja, ook in hartje Amsterdam kan je je voetjes even diep in het zand graven. Blijburg is het grootste aangelegde strand van Amsterdam. Het strand kijkt uit over grote kanalen en een lagunes die uitmonden in de Noordzee. Op het strand staat een houten café, waardoor je je echt even in tropische sferen waant. ’s Avonds is het café romantisch verlicht en worden er regelmatig live muziekoptredens gehouden, waar je zeker op een warme zomeravond een keer van wil genieten.

Foto: Flickr
Kijk hier voor meer attracties in Amsterdam!

4.Woodstock ’69, Bloemendaal

Voor diegenen die geen genoeg kunnen krijgen van de hippiesferen op de Nederlandse stranden is er ook nog Woodstock ’69 in Bloemendaal. Een apart decor met kleurige parasols, palmbomen en leren banken geeft je hier zeker de mogelijkheid om te ontspannen. En op mooi weer op zondag barst er een groot feest los in Woodstock ’69, waar vaak de laatste, hipste DJ’s optreden.

6.Pepper Beachclub, Zandvoort

Voor de meest ultieme Ibiza-vibes in Nederland, moet je jezelf zeker een keer terugzien in de Pepper Beachclub in Zandvoort. Ze omschrijven zichzelf als hippie-chic, en dat is ook zeker het beste woord om hen te omschrijven. Kleurige ligbedden en tafeltjes met kaarsen op het strand, laid back en met goede muziek en cocktails waar je u tegen zegt. Zeker een club waar je tot na zonsondergang lekker op het strand wilt blijven liggen.

Sunset @ Zandvoort

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Reis voorbereiden doe je zo!

De voorpret voorafgaand aan het reizen is altijd genieten. De laatste dagen aftellen totdat je daadwerkelijk gaat vertrekken. Het begint al bij het uitzoeken en boeken van een mooie en leuke reisbestemming. Bijvoorbeeld via Booking.com, korting ontvangen? Bezoek Bespaardeals! Vervolgens gaat de voorpret verder bij het voorbereiden van de reis, bijvoorbeeld op het moment dat je een inpaklijst maakt. Met onderstaande 3 tips helpen wij je om jouw droomreis goed voor te bereiden.

1. Check de geldigheid van je paspoort

Reizen begint altijd bij: check hoe lang je paspoort nog geldig is. Voor sommige vakantielanden geldt namelijk dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn bij aankomst. Zoek dus uit of dit bij jouw vakantiebestemming ook zo is. Zo ja, laat dan je paspoort verlengen. Meestal is de verlenging 5 á 10 jaar, dus dan kan je er weer een tijdje tegenaan.

2. Check het reisadvies van Buitenlandse Zaken

Het is belangrijk om altijd even het reisadvies van Buitenlandse Zaken na te gaan voordat je vertrekt. Hier vind je namelijk informatie en advies dat je echt móet weten voordat je begint aan je reis. Denk aan: de veiligheid van het bestemmingsland en/of andere praktische tips. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken is puur om onaangename verrassingen te voorkomen.

Je kan het reisadvies via internet vinden, maar het downloaden van de app zorgt ervoor dat je 24/7 op de hoogte blijft van het laatste reisadvies voor de plaats van bestemming.

3. Zorg voor een reisverzekering

Reizen zonder reisverzekering.. Nee, dat is niet verstandig! Wij raden het altijd aan om een reisverzekering af te sluiten op het moment dat je gaat reizen. Stel je voor: je verliest wat tijdens je reis, je wordt ziek tijdens je reis of je krijgt een ongeluk. Op het moment dat je niet verzekerd bent moet je zelf opdraaien voor al deze kosten. Met een reisverzekering doet de verzekeringsmaatschappij dat. Ook bij hoge kosten van bijvoorbeeld een buitenlands ziekenhuis. Wees verstandig en kies voor een (goedkope) reisverzekering om jouw vakantie te laten slagen!

Een Bali rondreis: Een vakantie om een heel jaar naar uit te kijken

Zelfs als de reis naar het verre Oosten nog 9 -12 maanden op zich laten wachten zit je al te smullen als het weer eens de revue passeert. Ga mee en laat je inspireren door alles wat het eiland te bieden heeft.

Een rondreis door Bali is het ideale cadeau voor je kind of partner

Heeft je kind het eindexamen met succes afgerond of heeft je man of vrouw promotie gemaakt? Een etentje in jullie favoriete restaurant ligt erg voor de hand. Maar als je reizen naar Indonesië uit de hoge hoed tovert verras je pas echt!
Een heerlijke verzorgde Bali rondreis omvat heel wat moois. Drie weken genieten op het eiland omvat bijvoorbeeld de volgende zaken:

  • Snorkelen bij de Padangbaai
  • Een autotocht door het hart van Bali
  • Eten, bidden en beminnen in Ubud

Foto: Flickr

De voordelen van een reis naar Indonesië ten opzichte van een reguliere Europese trip

Er zijn veel voordelen te noemen. Misschien is de grootste benefit dat je een nieuwe wereld binnenstapt. Als je op vakantie naar Spanje gaat betaal je, je tapas in euro’s. In Salou eet je gewoon een patat pinda. Daarnaast kom je aan de Costa veel landgenoten tegen. Een Bali rondreis of überhaupt reizen naar Indonesië is daarentegen heel anders. Je ontmoet de Inheemse bevolking, je slaapt niet op een Auping en je betaalt in heel andere valuta. Kortom, een nieuwe ervaring rijker. Daarnaast heeft zo’n reis waarschijnlijk een relativerende werking. Wat hebben wij het toch goed in Nederland.

Voor ieder budget een geschikte reis

Vind je een georganiseerde reis niet passen bij jouw inkomen? Dat kan. Denk er wel aan dat op Bali zelf de prijzen zeer laag zijn voor Nederlandse begrippen. Wij Nederlanders zijn miljonair in Indonesië. Maak je dus geen zorgen als je een relatief laag budget hebt. Ook jij komt absoluut aan je trekken in het Verre Oosten. Ben je reeds op Bali geweest? Het is ook mogelijk rond te reizen in Myanmar, Thailand en op Sri Lanka. Het is zonde als je er niet geweest bent.

Shares