Ibiza - Stad

Ibiza – Stad

Ibiza-stad staat garant voor een veelzijdige, en spectaculaire vakantie, in de hoofdstad van Ibiza, dat aan de zuid-oostenlijke kust ligt.

Ibiza-stad heeft een erg mooie binnenstad, met straten en steegjes die kronkelend door het centrum lopen, veel bezienswaardigheden, leuke bars en restaurants, en talloze grote en kleine winkeltjes.

Hier kan je het uitgaansleven proeven, waar Ibiza zo bekend om geworden is, en de combinatie met de historische bezienswaardigheden maken Ibiza-stad tot een eveneens wereldberoemde vakantiebestemming.

Ibiza-satd is erg veelzijdig

Dat Ibiza-stad een erg geliefde vakantiebestemming is, dat heb je vast wel eens gehoord, gezien, of misschien zelf al ervaren.

Die geliefdheid en bekendheid komen natuurlijk deels door het uitgaansleven en nachtleven, dat deze stad haast als geen ander te bieden heeft, want bijvoorbeeld bekende DJ’s treden hier reglmatig op, met hun wervelende shows. En dus is het hier iedere nacht feest.

De stad ligt ook dichtbij één van de meest bekende stranden, Platja de Figueretes. Hier kan je volop genieten van zon, strand en zee.

Bij Ibiza-stad ligt ook de beroemde promenade, de Passeig de Vara de Rey. Een bijzonder aantrekkelijke promenade, en waarschijnlijk de meest ideale plek op het eiland om naar de zonsondergang te kijken.

Die geliefdheid, zeker als je naar het eiland komt om van iets anders te genieten dan feestjes die tot diep in de nacht duren, maakt Ibiza-stad wellicht wat minder aantrekkelijk voor rustzoekers en gezinnen met kinderen, en dat kan je eigenlijk ook wel deels zien aan het type hotels.

Hoewel de hotels niet alleen zogenoemde budget-hotels betreffen, maar ook zeker, soms erg luxe, hotels in de hogere prijsklassen, is het toch doorgaans het type accommodatie dat vooral jongeren aantrekt.

Maar, ook al breng je de vakantie door elders op het eiland, of als je hier niet komt om te feesten, dan is Ibiza-stad zeker een bezoekje waard, al was het alleen maar om de diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de haven, de Santo Domingo, een beroemde kerk, Sa Penya, of D’Alt Vila Ibiza.

Shares