Stranden Ibiza

Stranden

Stranden op Ibiza. Een eiland dat naast de feesten en het nachtleven, uiteraard ook bekend staat om de prachtige stranden, waarvan er in totaal meer dan 60 verschillende zijn.

Over het algemeen kan je stellen dat de meeste stranden erg kindvriendelijk zijn, veel verschillende watersporten te bieden hebben, en in de buurt kan je normaliter, soms zelfs op het strand, wat eten of drinken.

Het betreft of zandstranden, of kiezelstranden.

De 10 mooiste stranden op Ibiza

Zonder afbreuk te doen aan de overige stranden, worden over het algemeen de volgende stranden als de mooiste stranden op Ibiza gezien.

Cala Bassa

Cala Bassa is makkelijk vanaf San Antonio te bereiken, en het kan erg druk zijn op Cala Bassa in het hoogseizoen.

Het strand heeft echter zoveel te bieden, dat dit nadeel niet op kan wegen tegen de vele voordelen, zoals de vele watersportmogelijkheden, en de mogelijkheden om uit te rusten of bij te komen in de schaduw van de bekende Sabina bomen, die rond het strand staan.

Aigua Blanques

Aigua Blanques, de naam komt van het witte schuim op de zee, is een geleidelijk aflopend strand, dat mooi turquoise is, mits de zee rustig is.

Aigua Blanques is officieel een naaktstrand.

Cala Conta

Cala Conta zijn eigenlijk drie verschillende standen, waarvan de meest afgelegen, aan een kleine baai, veelal gebruikt wordt voor naaktrecreatie.

Op Cala Conta kan je een waterfiets huren, en al fietsend, of zwemmend, naar het kleine eilandje voor de kust gaan.

Nadeel is wel dat de stranden van Cala Conta niet bijzonder groot zijn, en daardoor snel druk en vol zijn.

Cala Xarraca

Cala Xarraca is een klein strand, en de plek voor liefhebbers van de onderwaterwereld. Cala Xarraca biedt erg goed omstandigheden om te duiken, en heeft ook een modderbad.

Cala BenirrĂ¡s

Cala BenirrĂ¡s is overdag ideaal om te zwemmen of te snorkelen, maar het strand is vooral bekend vanwege datgene wat er op de avonden te doen valt, voornamelijk muziek, drums, de zonsondergang, en natuurlijk alles wat daarbij hoort.

Cala d’Hort

Cala d’Hort ligt in een nationaal park, en is een prachtige plek, en wordt als het ware beschermd tegen het massatoerisme.

Sa Caleta

Sa Caleta is uniek, vanwege het uiterlijk, en is dan ook geheel anders dan de meeste andere stranden op Ibiza.

Je kunt het strand bereiken over een houten pad, langs de rode kliffen met zandsteen, die het strand beschermen tegen de wind.

Cala Vadella

Cala Vadella is perfect voor gezinnen met kinderen, met een wit poederzand.

Het strand loopt langzaam af, in een ondiepe en beschermde baai, en heeft diverse faciliteiten om iedereen een hele dag blij te maken.

Cala Jondal

Cala Jondal ligt niet ver van het partydorpje Playa d’en Bossa.

Hier komt de jetset, en komen de feestvierders.

San Antonio

Rond San Antonio liggen diverse mooie stranden, wat verder van de plaats, omdat er geen eigen stranden zijn.

Wel zijn her en der strandpaviljoens gemaakt, en dus perfect om na een lange dag wat te drinken, en de zondsondergang te bewonderen.

Shares