Dorpen en steden Ibiza

Dorpen

Er zijn natuurlijk naast de feeststad Ibiza-stad, nog een aantal leuke dorpen en steden op het eiland Ibiza, die vaak een stuk rustiger zijn dan de hoofdstad van het eiland.

Dorpen en Steden Ibiza

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany ligt in het westen van Ibiza, en was voreger een klein vissersdorpje. Daar is vandaag de dag echter geen sprake meer van, want Sant Antoni de Portmany is een stad met steeds meer toeristen.

Bezienswaardig is de kerk uit de 14e eeuw, de San Antonio, die aan de Plaça de s’Església staat, “het ei van Columbus”, en enkele grotten.

Natuurlijk zijn er bij het stadje ook prachtige stranden, en er wordt wel gezegd dat je hier uitermate goed de zonsondergang kunt bekijken.

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa is populair, vanwege het langste strand van Ibiza, een prachtige wandelpromenade, en een ondiepe kustlijn. Naast natuurlijk de bars en dus een goed uitgaansleven, hoewel je hier ook veel gezinnen met kinderen ziet komen.

Hier worden verschillende watersporten aangeboden.

Sant Carles de Peralta

Sant Carles de Peralta was in het verleden een echt hippiedorp. Een rustig dorpje, dat iedere zaterdag compleet veranderd.

Dan komen veel toeristen af op de hippiemarkt Las Dalias.

Es Canar

Es Canar ligt in het noordoosten van Ibiza, en is vooral bekend om de wekelijkse markt Punta Arabi, die door sommige wel als hippiemarkt wordt omschreven, die van april tot oktober wordt gehouden.

Hier komen veel Nederlanders, en verblijven in de grote hotels of de vakantieparken, die vooral hier hun vakantie komen doorbrengen vanwege zon, zee en strand.

Cala de San Vicente

Cala de San Vicente ligt aan de San Vicente baai, en is een kleine badplaats, met onder andere een strand van 380 meter lang.

Vooral als je van het zuiden naar Cala de San Vicente rijdt, is de zee mooi diepblauw, en het is fijn vertoeven op de autovrije promenade.

Santa Eulària des Riu

Santa Eulària des Riu ligt in het zuiden van Ibiza, en staat vooral bekend vanwege de mooie stranden, en het gezellig centrum.

Vooral rond Passeig de S’Alamera en bij de jachthaven, kan je heerlijk genieten van een drankje en wat te eten, en de gezelligheid concentreerd zich vooral hier.

Vlakbij de jachthaven staat op een heuvel de uit de 16e eeuw stammende kerk ‘Esglesia de Puig de Missa, en het etnologische museum.

Shares